Billboardbedrijf JCDecaux Censureert Vrede y Promoot Oorlog

Por David Swanson, VREDE, Octubre 14, 2022

de ONG'World BEYOND WarWilde in de buurt van het NAVO-hoofdkwartier in Brussel vier reclameborden afhuren om vredesboodschappen te afficheren. Het ging om kleine borden bij haltes van het openbaar vervoer. Haga clic aquí om het beeld te zien dat de NGO wilde gebruiken.

De Amerikaanse vredesorganisatie 'Veteranos por la paz' ​​werkt samen met World Beyond War aan de cartelera-campaña. Ze huurden en Washington DC Met succes een mobiel reclamebord voor het beeld van twee soldaten die elkaar omhelzen. Deze afbeelding kwam para él primero en sus nuevas als een muurschildering en Melbourne, gecreëerd por Peter 'CTO' Seaton.

En Bruselas werden de vallas publicitarias echter gecensureerd puerta JCDecaux, 's werelds grootste buitenreclamebedrijf volgens Wikipedia . Las organizaciones comprometidas estamos en contacto con nosotros a través del siguiente correo electrónico:

“Allereerst willen wij u bedanken voor uw interesse in onze publicatiemogelijkheden via onze webgebaseerde platform.”

“Zoals vermeld in de voorwaarden op ons aankoopplatform, is niet alle communicatie mogelijk. Er zijn een aantal restricciones: bv. geen religieus gezinde berichten, geen aanstootgevende berichten (zoals geweld, naaktheid, me-too-gerelateerde visuals, …), geen tabak en geen politiek getinte berichten”.

“Uw bericht is helaas politiek getint, aangzien het verwijst naar de huidige oorlog tussen Rusland & Oekraïne en kan daarom niet worden geaccepteerd.”

"Wij zullen ervoor zorgen dat de betaling die u via het internetplatform heeft gedaan onmiddellijk wordt terugestort".

“Conocí a vriendelijke groeten”

“JCDecaux”

Maar de hier aangehaalde reden ter rechtvaardiging van de censuur is moeilijk ernstig te nemen wanneer een par minuten zoeken op internet het volgende oplevert:

Esta es una política de JCDecaux que anuncia la promoción de Frans leger.

Esta es una política de JCDecaux que anuncia la promoción de la ley británica..

Esta es una publicidad política de JCDecaux die de koningin van het Verenigd Koninkrijk promoot.

Esta es una política de JCDecaux que anuncia una promoción de un espectáculo aéreo según las palabras de los registros voorbereidingen y regeringen dure oorlogswapens kopen.

Es una política de JCDecaux-advertentie die de aankoop van dure oorlogswapens door een regering looft.

De idee dat grote reclamebedrijven vredesboodschappen gewoonweg censureren en er een of ander excuus voor verzinnen, kan evenmin ernstig genoman worden. World Beyond War heeft bij tal van gelegenheden tuvo éxito reclamapanelen gehuurd met pro-vredes- en anti-oorlogsboodschappen bij elk van de belangrijkste rivalen van JCDecaux, waaronder Lamar (zie afbeelding aquí),

Borrar canal (zie afbeelding aquí)

https://worldbeyondwar.org/wp-content/uploads/2018/01/billboard-alone.jpg

en Pattison al aire libre (zie afbeelding aquí).

https://worldbeyondwar.org/wp-content/uploads/2017/11/torontosubway.png

Gerry Condon de Veterans For Peace merkt op: “De massamedia staan ​​vol met eenzijdige verhalen en commentaren die meer wapens en oorlog voor Oekraïne ondersteunen, maar wij kunnen niet eens een boodschap comprarlo die vrede en verzoening bevordert. Wij proberen een langere en bredere oorlog tegen te gaan – zelfs een nucleaire oorlog. Onze boodschap es duidelijk: 'Oorlog is niet het antwoord – Onderhandel voor vrede, nu!' Als veteranen die het bloedbad van de oorlog zelf hebben meegemaakt, maken wij ons zorgen over de jonge soldaten aan beide zijden van dit conflict, die met z'n tienduizenden tegelijk gedood worden en gewond geraken. Weten maar al te goed dat de overlevenden getraumatiseerd en voor het leven getekend zullen zijn. Dit zijn bijkomende redenen waarom de oorlog in Oekraïne nu moet eindigen. Wij vragen u te luisteren naar de veteranen die zeggen 'Genoeg is genoeg – Oorlog is niet het antwoord'. Wij willen dringende, betrouwbare diplomatie die de oorlog in Oekraïne tot een einde brengt, niet nog meer Amerikaanse wapens, advisorurs en een eindeloze oorlog. En zeker geen nucleaire oorlog”.

De censuur toegepast door JCDecaux is niet ongezien. Kleinere bedrijven hebben dezelfde truc al vaak toegepast. Ze beschouwen 'oorlog' als niet-politiek, 'vrede' als politiek, en 'politiek' als onaanvaardbaar. Grote billboardbedrijven accepteren soms pro-vredesboodschappen en soms niet.

En 2019 bote World Beyond War in Irlanda abierta a la censura die vrijwel zeker meer aandacht genereerde dan de billboards zouden hebben gehad. Ik contacteerde een sales manager bij Clear Channel in Dublin, maar hij treuzelde in rekte ontweek en treuzelde nog wat meer, totdat ik eindelijk besloot de hint te erkennen. Vervolgens nam ik contact op met een verkoopsdirecteur bij JCDecaux. Bij wijze van experiment stuurde ik hem tpequeña cartelera-ontwerpen puerta. Hij zei dat hij het ene zou aanvaarden, maar het andere zou weigeren. Op de aanvaardbare advertentie stond: “Vrede. Neutralizarlo. Irlanda. Op de onaanvaardbare stond: “Amerikaanse troepen weg uit Shannon [luchtmachtbasis in Ierland, nvdr]”. De verkoopsdirecteur van JCDecaux vertelde me dat het “bedrijfsbeleid is om geen campagnes te aanvaarden of te laten zien die van religieuze of politiek gevoelige aard zijn”.

Misschien hebben we vandaag in Brussel opnieuw te maken met een problem van “gevoeligheid”. ¿Pero cómo debe ser el uit zijn op winstmaximalisatie de mogelijkheid hebben om te bepalen wat al of niet “te gevoelig is” voor de openbare ruimte in zogenaamde democratieën? En, ongeacht van wie de censuur oplegt, waarom moet de vrede gecensureerd worden en niet de oorlog? Misschien moeten we voor de feestdagen een bord ophangen, waarop iedereen BEEEEP op Aarde wordt gewenst.

 

Deje un comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Las areas obligatorias están marcadas como requeridas *

Artículos Relacionados

Nuestra teoría del cambio

Cómo terminar la guerra

Premios del abolidor de la guerra 2024
Eventos contra la guerra
Ayúdanos a crecer

Los pequeños donantes nos mantienen en marcha

Si elige hacer una contribución recurrente de al menos $ 15 por mes, puede seleccionar un regalo de agradecimiento. Agradecemos a nuestros donantes recurrentes en nuestro sitio web.

Esta es tu oportunidad de reinventar un world beyond war
Tienda WBW
Traducir a cualquier idioma