World Beyond War in Finland

Tervetuloa World Beyond War -sivuston suomenkieliselle osiolle! Welcome to World Beyond War’s Finnish section!
 
Toiminta Suomessa on täten nyt vuoden 2016 syyskuussa aloitettu! Lähdemme liikkeelle pienestä – hoidan Suomen vapaaehtoiskoordinaattorin tehtäviä tällä hetkellä yksin. Koska tehtävämme – rauhan puolustaminen ja ihmiskunnan muuttaminen rauhanomaiseksi – on kuitenkin erittäin tärkeä, olen päättänyt sitoutua auttamaan valtavassa tehtävässämme. Toimin myös Amnesty Internationalin aktivistina, ja olen usean järjestön kuukausilahjoittaja.
Kaikki tietävät, että maailmanlaajuisen ydinsodan toteutumisesta tulisi koko ihmiskunnan suurin katastrofi sitten toisen maailmansodan. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa syy toimia: Vuosittain asevarusteluun ja sotimiseen tuhlautuu niin suuri määrä resursseja, että sillä voitaisiin ratkaista ihmiskunnan kaikki suurimmat ongelmat! Rauhan ja rauhanomaisuuden puolustamiseen on siis erittäin pätevät syyt.
Mikä on sitten tavoitteemme Suomen osalta? Tällä hetkellä tärkeintä on pyrkiä pysymään puolueettomana lännen ja idän välisessä vastakkainasettelussa (joka siis voisi tähän kaikkein pahimpaan – ydinsotaan – johtaa). Jotta onnistumme siinä, meidän on käytettävä organisaatiomme tietoa ja innovaatioita tehokkaasti hyödyksemme. Ensinnäkin meidän on saatava popularisoitua rauhanjulistusta niin, että saisimme mahdollisimman paljon ihmisiä allekirjoittamaan sen. Toiseksi meidän on saatava myös järjestölle enemmän lahjoittajia, jotta saisimme rahoitettua toimintaa laajenemaan merkittävästi. Uuden rauhansymbolimme – sinisen huivin – tilaaminen onkin hyvä syy lahjoittaa järjestölle pieni summa! Kolmanneksi on järjestettävä tapahtumia, jotka huomioitaisiin tiedotusvälineissä.
Tilanne on tällä hetkellä kuitenkin huolestuttava. Hallituksemme suuntaa yhä kiinteämmäksi osaksi länttä, ja sekään ei vielä riitä, sillä asevarusteluun suunnitellaan yhä enenevässä määrin lisää rahoitusta. Tämä on surullinen kehityssuunta, kun samalla hallituksemme kuitenkin leikkaa vähäosaisilta kansalaisilta täysin kohtuuttomasti. Eikä se edes auta rauhan rakentamisessa idän ja lännen välillä, vaan päinvastoin – toimimme juuri niin kuin Venäjä pelkää, ja tiedotusvälineet maassa antavat yhä enenevässä määrin negatiivisen kuvan meistä. On turha luulo ajatella, että he alistuisivat – päinvastoin, sillä vastakkainasettelu kiihtyy. ja tämä täytyy todellakin estää!
Olen Suomen vapaaehtoiskoordinaattorina rauhantyön osalta toistaiseksi vasta aloittelija. Onko sinulla ideoita, halua osallistua toimintaan, tai antaa muuta palautetta? Vai haluaisitko ottaa vapaaehtoiskoordinaattorin roolin, jota minä toistaiseksi hoidan aika rajoittuneesti? Ota yhteyttä tekstiosuuden alapuolella olevalla lomakkeella! Saat vastauksen joko heti tai päivän tai pari viiveellä, mikäli mitään ihmeellistä ei tapahdu! Tervetuloa mukaan toimintaan!
Rauhaa ja rakkautta toivottaen,
 
Translate »